Skoči na glavno vsebino

Juršinski učenci med finalisti na Otroški varnostni olimpijadi 2023

Juršinski učenci med finalisti na Otroški varnostni olimpijadi 2023

Policijska uprava Maribor je za četrtošolce organizirala že 15. otroško varnostno olimpijado. Letošnje predtekmovanje za šole z območja Policijske postaje Ptuj je potekalo 11. maja 2023 na OŠ Kidričevo. Med seboj se je pomerilo 17 ekip iz desetih osnovnih šol; vsako ekipo je sestavljalo deset učencev.

Tekmovanje obsega štiri naloge:

  • poznavanje pravil o varnosti (odgovarja se na postavljena vprašanja);
  • sestavljanje logotipov (sestavljajo se različni znaki, povezani z varnostjo, interventnimi številkami 112 in 113, reševalno službo in civilno zaščito);
  • spretnostna vožnja s kolesom in reševanje nalog;
  • gasilska vaja (zbiranje vode).

Ekipe so tekmovale v paru. V vsaki nalogi sta se istočasno pomerili dve ekipi.

Otroške varnostne olimpijade so se udeležili tudi učenci 4. a in 4. b naše šole. Na tekmovanje smo se z učiteljicama Lidijo Kunčnik in Marijo Popovič pridno pripravljali kar nekaj časa in se veliko naučili. Z uvrstitvijo naših dveh ekip smo bili zelo zadovoljni, saj smo pokazali veliko znanja, športnega duha in spretnosti.

Najboljše štiri ekipe so se uvrstile v finale. Med najboljšimi ekipami smo bili tudi učenci 4. a, zato smo na finalnem tekmovanju,  ki je  potekalo 25. maja v mariborski Ledni dvorani, dobro zastopali našo šolo in občino. Dan nam bo ostal v lepem spominu predvsem zato, ker smo se v živo srečali z nekdanjim smučarskim skakalcem Domnom Prevcem. Po poti domov nas je učiteljica povabila še na sladoled.

Zahvaljujemo se SPV Občine Juršinci za plačilo prevoza in za nakup majic, gasilcu Gabrijelu Holcu iz  PGD Grabšinski breg za pomoč pri gasilski vaji ter učiteljici Sari Hočevar za izdelavo kock z logotipi. Veliko ste nam pripomogli pri dosežkih na Otroški varnostni olimpijadi tudi mentorici. Hvala!

Neja Šlamberger in Tjaša Kovše 4. a

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost