Skoči na glavno vsebino

PROGRAM JUMICAR NA OŠ JURŠINCI

V ponedeljek, 15. 4. 2024, so se učenci 4., 5. in 6. razreda OŠ Juršinci udeležili programa Jumicar, ki se je izvajal na zgornjem parkirišču. Program jim je omogočil, da so se naučili, kako se obnašamo v prometnem okolju.

Na začetku so se učenci udeležili kratkega teoretičnega dela, v katerem so spoznali prometne znake in njihov pomen, postavitev poligona, osnovno kulturo v cestnem prometu in gibanjem ob cesti oziroma prometnih površinah.

V drugem delu so bili postavljeni v vlogo voznika, da so lahko doživljali dogodke na enak način kot vozniki v pravem prometu. Vožnja se je odvijala na prometno urejenem poligonu, na katerem je bilo postavljenih več križišč, prometnih znakov in semafor. Po poligonu so se otroci peljali z majhnimi avtomobili na bencinski pogon.

Učenci so zelo uživali, saj se ob zabavi naučijo osnovnih prometnih pravil in obnašanja v prometu. Program je zelo dobro zastavljen in zajema snov, ki se jo učenci učijo skozi celo šolanje. Še posebej je koristna za 4. in 5. razred, ko opravljajo kolesarski izpit. Prometna vzgoja je tema, za katero je zelo dobro, da se o njej čim več pogovarjamo, saj lahko tako zagotovimo varnost otrok in učencev v prometu.

Letos smo ta program lahko izpeljali po zaslugi Javne agencije za promet ter 4. razredov z učiteljico Marijo Popovič, ki so izvedbo Jumicarja dobili kot nagrado za večletno udeleževanje akcije Bodi viden, bodi previden. Prijazno so dovolili sodelovanje tudi 5. in 6. razredom.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost