Skoči na glavno vsebino

Projekt SIMBIOZA SKUPNOST 2023/2024

SIMBIOZA SKUPNOST je mreža organizacij in posameznikov, ki v lokalnih skupnostih preko različnih aktivnosti spodbujajo medgeneracijsko sodelovanje in povezovanje.

Projekt Simbioza Skupnost je nadgradnja projekta Simbioza Šola (2014-2020), ki je v mrežo vključeval osnovne in srednje šole.

Simbioza med generacijami – sožitje med generacijami, ki izhaja iz dejavnega sodelovanja, komunikacije in partnerskega odnosa med generacijami – je ključen gradnik trajnostnega družbenega razvoja, ki ga ne smemo in ne moremo več prepuščati naključju. Razvijanje in promoviranje medgeneracijskega sodelovanja vodi k uspešnosti ne le v ekonomskem smislu pač pa predvsem v medčloveških odnosih in oblikovanju novih družbenih vrednot. Naša šola se je projektu pridružila v preteklem šolskem letu. V projekt so vključeni učenci celotne šole.

Simbioza GIBA

Četrtek, 9.5. smo bili zelo športni. Odpravili smo se na obisk V Dom upokojencev Juršinci. Skupaj smo premagovali poligon poln ovir. Hkrati smo se tudi preizkusili kako je uporabljati pripomoček za hojo, ki ga uporablja kar nekaj domskih stanovalcev- rolator. Naše druženje je bilo tako lepo, da zagotovo ni bilo zadnje v tem letu

MEDGENERACIJSKO SIMBIOZA BRANJE NA OŠ JURŠINCI

 okviru projekta Simbioza (medgeneracijsko sodelovanje) ter v sodelovanju s šolsko knjižnico našo knjižničarko Sabino Lenart smo v četrtek, 18. 4. 2024, na šoli pripravili zanimiv pravljičen dan Starejši učenci so brali pravljice učencem 1. razreda. Dobri bralci iz petega razreda so po navodilu mlade poslušalce motivirali, potem pa jim prebrali zgodbo in jih o prebranem še kaj povprašali. Učenci Anže, Ema ter Špela so tako s svojim lepim branjem vzpodbudili učence, da bi večkrat šli v svet knjige.

V četrtek, 25.4. 2024 smo se v okviru projekta SIMBIOZA družili učenci OŠ Juršinci z našimi najmlajšimi z vrtca pri Osnovni šoli Juršinci. Učenci 8. razreda so najmlajšim prebrali, predstavili pravljico z naslovom Mestna miška in poljska miška. Po prebrani pravljici je sledil pogovor.

Svoje aktivnostmi smo nadaljevali z GILABNO uro, moram povedati da smo se skupaj pošteno preznojili. Takšnih srečanj si še želimo.

Dostopnost