Skoči na glavno vsebino

PROGRAM KOLESARČKI NA OŠ JURŠINCI

V ponedeljek, 12. 6. 2023, so se otroci najstarejše skupine vrtca Juršinci in učenci prve triade OŠ Juršinci udeležili programa Kolesarčki, ki se je izvajal na zgornjem parkirišču vrtca. Program jim je omogočil, da so se naučili, kako se vesti v prometnem okolju.

Na začetku so se otroci udeležili kratkega teoretičnega dela, v katerem so spoznali prometne znake in njihov pomen, postavitev poligona, osnovno kulturo v cestnem prometu in gibanjem ob cesti oziroma prometnih površinah.

V drugem delu so bili postavljeni v vlogo voznika, da so lahko doživljali dogodke na enak način kot vozniki v pravem prometu, in vlogo pešca, ki mora pravilno prečkati prometno cestišče na poligonu. Vožnja se je odvijala na prometno urejenem poligonu, na katerem je bilo postavljenih več križišč, prehodov za pešce, prometnih znakov in semafor. Po poligonu so se otroci peljali s štirikolesniki na pedala.

Učenci so zelo uživali, saj se ob zabavi naučijo osnovnih prometnih pravil in obnašanja v prometu. Program je zelo dobro zastavljen in zajema snov, ki se jo učenci učijo skozi celo šolanje. Še posebej je koristna za 4. in 5. razred, ko opravljajo kolesarski izpit. Prometna vzgoja je tema, za katero je zelo dobro, da se začne že v vrtcu, saj lahko tako zagotovimo varnost otrok in učencev v prometu.

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost