Skoči na glavno vsebino

45. Državno tekmovanje mladih čebelarjev Slovenije

V soboto, 6. maja, je na Osnovni šoli Ivana Skvarče v Zagorju skoraj dobesedno rojilo. Iz vse države so se zbrali mladi čebelarji na 45. državnem tekmovanja mladih čebelarjev. Sodelovalo je kar 423 učencev. Tekmovali so večinoma v parih, razvrščeni v tri nivojske skupine. Iz naše šole, OŠ Juršinci se je tekmovanja udeležilo 6 učencev 

Naš sobotni dan se je začel z odhodom v zgodnjih jutranjih urah. Po prijetni vožnji smo prispeli v Zagorje ob Savi.  Na prenovljenem dvorišču OŠ Ivane Skvarče, smo imeli medeni zajtrk z veliko jagod in medenimi piškoti. S polnimi močmi smo se zbrali v telovadnici na uradni prireditvi. Sledila je razdelitev po učilnicah, nato pa so imeli tekmovalci eno uro časa za odgovarjanje na vprašanja in reševanje tekmovalnih pol.

Čas, ko so ocenjevalci popravljali tekmovalne pole, so strokovni delavci na Skvarčevi šoli popestrili z različnimi dejavnostmi in delavnicami. Pri tem so poleg ustvarjalnih in domiselnih učiteljev svoje aktivnosti predstavili v Kinološkem društvu Zagorje ob Savi, gasilci PGD Zagorje-mesto so razkazali svoje vozilo znamke Tatra, članice Društva za zdravilne rastline Zasavje pa so imele delavnico, polno dišav, semen, rastlin in kreativnosti. Starejši tekmovalci so šli na novi tematski pohod Po kolmastih stopinjah.

Poskrbljeno je bilo tudi za okusno kosilo, nato pa je sledila sklepna prireditev. Na njej nas je pozdravil predsednik ČZS Boštjan Noč, ki je na prireditev prišel s pohodniki čebelarskega pohoda iz Lukovice, nekaj besed nam je namenil tudi predstavnik Ministrstva za vzgojo in izobraževanje Matjaž Barič.

Gospod Borko, gospa Senič in podpredsednik ČZS Marko Alauf so nato razglasili zmagovalne ekipe, kar smo res že nestrpno čakali.

Učenci naše šole so dosegli naslednje rezultate. Anej Čuček ter Patrik Knez Holc  učenca višje stopnje sta dosegla odlično bronasto priznanje. Učenci nižje stopnje Aleš Lorenčič, Liam Zelenko sta dosegla ravno tako bronasto priznanje Nejc Šegula ter Matevž Matjašič pa sta dobila Potrdilo o sodelovanju.

Iskrene čestitke za trud in opravljeno delo, s čebelarski pozdravom 

NAJ MEDI!

Mentor čebelarskega krožka

Morda vam bo všeč tudi...

Dostopnost