Skoči na glavno vsebino

18. novembra 2022 bomo praznovali dan slovenske hrane in izvedli že dvanajsti Tradicionalni slovenski zajtrk

Tudi letošnji Tradicionalni slovenski zajtrk naj za otroke postane poseben praznik Osrednja tema, ki jo bomo tokrat posebej izpostavili, je mleko in mlečni izdelki. K temu spodbujamo tudi z letošnjim sloganom »Zajtrk z mlekom – super dan!«

Osnovne šole, vrtce in zavode za vzgojo in izobraževanje otrok in mladostnikov s posebnimi potrebami smo že pred poletnimi počitnicami spodbudili naj se nanj pripravljajo z raznimi dogodki, samo doživetje zajtrka pa nadgrajujejo z izobraževanji o pomenu lokalne hrane in zdravega načina prehranjevanja. Na ta dan postrežejo tradicionalna živila zajtrka, kot so med, maslo, mleko, kruh, jabolka ali drugo sveže in suho sadje lokalnega oziroma slovenskega porekla. Sam projekt pa spodbuja, da po lokalnih živilih posežemo tekom celega leta in jih kupujemo tudi na najbližji kmetiji ali zadrugi.

Vzgojno-izobraževalni zavodi so za nakup živil upravičeni do pavšalnega nadomestila za, ki je bil za izvedbo letošnjega Tradicionalnega slovenskega zajtrka z 0,63 EUR povečan na 0,73 EUR na enega otroka oziroma mladostnika.

Morda vam bo všeč tudi...

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Dostopnost