KONTAKT

Osnovna šola Juršinci
Juršinci 19, 2256 Juršinci

tel: +386 (0) 2 758 00 71
fax:+386 (0) 2 758 60 01

e-naslov:os.jursinci@guest.arnes.si

Vrtec pri Osnovni šoli Juršinci
Juršinci 19, 2256 Juršinci

tel: +386 (0) 2 758 24 71
fax:+386 (0) 2 758 60 01

e-naslov:vrtec.jursinci@guest.arnes.si

 
 
marec 2017
P T S Č P S N
« Jun    
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
 
 
 
 

OBVESTILA

V petek, 24. 3. 2017,
vas vabimo na proslavo ob
MATERINSKEM DNEVU,

ki bo ob 17. uri v večnamenski
dvorani v Juršincih.
Razstavo bodo pripravili
člani Kulturnega društva Hlaponci.

Vabita:
Občina Juršinci
in OŠ Juršinci


 Vabimo starše otrok v vrtcu in šoli na predavanje

Andreja Pešca z naslovom: OTROCI IN VZGOJA.

Predavanje bo v torek, 28. marca 2017, ob 16. uri v glasbeni učilnici.

Govorilne ure bodo po predavanju.

 


 

Osnovna šola Juršinci, Juršinci 19, 2256 Juršinci, na podlagi 20. člena Zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 12/96) in Zakona o spremembah in dopolnitvah zakona o vrtcih (Uradni list RS, št. 36/10) objavlja

 JAVNI RAZPIS

za vpis novincev v Vrtec pri OŠ Juršinci

za šolsko leto 2017/2018

Starše predšolskih otrok obveščamo, da bo vpis novincev za šolsko leto 2017/2018 potekal od 20. 03. 2017 do 23. 03. 2017 od 8.00 do 14.00 v tajništvu šole.

Vloge za sprejem otroka v vrtec lahko dobite na spletni strani ali na sedežu šole Juršinci. Oddate jo lahko po pošti ali v tajništvu šole.

Starše, ki ste že oddali vloge, pozivamo, da jih osebno ali telefonsko potrdite na telefonsko številko 02 758 00 71 v razpisnem roku.

 

Številka: 6020-97/2017

Datum: 02. 03. 2017

Osnovna šola Juršinci


 

VPIS ZA ŠOLSKO LETO 2017/2018

Razpis za vpis v srednje šole in dijaške domove za šolsko leto 2017/2018:


VPIS V 1. Razred

Pogoji za vpis

Starši morajo v 1. razred osnovne šole vpisati otroke, ki bodo v koledarskem letu, v katerem bodo začeli obiskovati šolo, dopolnili starost 6 let.

V mesecu februarju 2017, bomo tako vpisovali otroke, rojene od 1. 1. 2011 do 31. 12. 2011, za naslednje šolsko leto.

Vpis bo potekal v prostorih šolske pedagoginje (1. nadstropje) v:

  • ponedeljek, 13. 2. 2017 od 8.00 do 14.00,
  • torek,14. 2. 2017 od 8.00 do 17.00,
  • sredo,15. 2. 2017 od 8.00 do 14. 00.

Subvencija kosila - sprememba:

Od 1. 2. 2017 pripada polna subvencija za kosilo oz. brezplačno kosilo tistim učencem, ki se redno šolajo, so prijavljeni na kosilo in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 36 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji.

Subvencija malice:

Subvencija malice oz. brezplačna malica pripada tistim učencem, ki se redno izobražujejo, so prijavljeni na malico in pri katerih povprečni mesečni dohodek na osebo, ugotovljen v odločbi o otroškem dodatku, ne presega 53 % neto povprečne plače v Republiki Sloveniji. Subvencija pripada v višini cene malice.

 


 

 Članke za šolski časopis so pripravili šolski novinarji OŠ Juršinci

 

 pri izbirnem predmetu šolsko novinarstvo.

Zbornik ob 200 letnici

DODATEK  ZBORNIKU OB 200 LETNICI ORGANIZIRANEGA ŠOLSTVA V

JURŠINCIH (2006-2016)novo

 

DOGODKI 2016/2017

AKCIJA ŠIVANJA OBLEK ZA FOLKLORO

Zaposleni na šoli smo imeli posebno akcijo: zašili smo 14 novih oblek za folklorno skupino. Otroci se bodo predstavili z novimi oblekami na prireditvi ob materinskem delu. Posebej se zahvaljujemo za opravleno delo Marti, Zlatki in Metki, ki so s svojim znanjem prispevali k kvalitetnemu delu, drugi pa smo se potrudili za vzdušje.


REVIJA PEVSKIH ZBOROV

 22.3.2017. je bila revija pevskih zborov na Ptuju.


PUSTNO RAJANJE


PRAZNOVANJE IN DRUŽENJE


PROSLAVA OB SLOVENSKEM KULTURNEM PRAZNIKU


DOBRODELNOST NE POZNA MEJA

Športno društvo Juršinci in Oktoberfešta Juršinci, smo konec decembra v športni dvorani Juršinci organizirali dobrodelni stand up – Tadeja Toša. Moto dobrodelne prireditve je bil: Srečen otrok, je nasmejan otrok, zato jim pomagajmo, da bodo srečni in nasmejani. Odziv ljudi iz Juršinc in okolice je bil zelo dober, saj so dokazali, da v času, ki je tempirana bomba še imajo posluh za dobrodelnost in so napolnili športno dvorano Juršinci. Sredstva,ki smo jih zbrali s pomočjo sponzorjev in z njihovo pomočjo smo namenili otrokom osnovne šole Juršinci in vrtca Juršinci. Ker smo društvo, ki daje velik poudarek na šport, smo se odločili,da mlade spodbujamo k športu in zdravemu slogu življenja. Zato smo z zbranimi sredstvi nabavili gimnastično opremo in smučarske čelade za OŠ Juršinci in vrtec Juršinci. Prizadevamo si, da bi dobrodelna prireditev postala tradicionalna in bi tako vsako leto pomagali nekomu, ki je pomoči potreben.

Zahvaljujemo se tudi vsem sponzorjem, ki so nam omogočili dobrodelno prireditev. In to so: Občina Juršinci, Osnovna šola Juršinci, Prostovoljno gasilsko društvo Gabrnik, Juršinske novice, Vinogradništvo Toplak, Vinogradništvo Vršič, Trsničarstvo in drevesnica Herga, Poslanec državnega zbora Andrej Čuš, Elektroinstalacije in meritve Andrej Čeh, Demetal Ključavničarstvo Denis Matjašič, Ti amo točeni parfumi Mitja Zorman, Jagoda Všečka, Sadjarstvo Lovrec, Okrepčevalnica pri Darinki, Bar Kaučič, Okrepčevalnica Pumpa, Bar Žabica, Bar Recesija, Turistična kmetija Amur, Semenarna Ljubljana, Arriva Štajerska, M-sora, Prodinamik, Ikaruss, Davidov hram in Mesarstvo Valenko. Še enkrat hvala in upamo na tako sodelovanje še naprej.

Ob tej priložnosti se v imenu športnega društva Juršinci in oktoberfešta Juršinci vsem, ki ste kakorkoli pripomogli, da smo pomagali našim malčkom in šolarjem iz Juršinc in okolice iz srca zahvaljujemo ter upamo na tako sodelovanje in obisk tudi to leto. Nasmejan otrok je tudi srečen otrok, zato tudi vam vsem želimo, da v letu, ki prihaja ostanete srečni in nasmejani!!!

Darjan Čeh

 


PROJEKT PASAVČEK


ZIMSKA ŠOLA V NARAVI

V zimsko šolo v naravi smo se odpravili v ponedeljek, 16. 1.2017.

Moje priprave so se začele že teden prej. Z mamo sva kupili nekaj potrebščin za osebno higieno in nekaj toplih oblačil. V nedeljo, dan pred odhodom, sem se poslovila od sorodnikov in seveda mojih domačih živali.

V ponedeljek zjutraj smo se ob sedem in petnajst minut zbrali v Juršincih pred zadrugo, kjer nas je že čakal avtobus. V prtljažnik smo naložili prtljago, se poslovili od staršev, nato pa se odpeljali v smer proti Avstriji. Namenjeni smo bili v smučarsko mesto Weinebene. Med potjo smo se enkrat ustavili, da smo se najedli.

Ob prihodu na cilj smo najprej zložili prtljago iz avtobusa, nato pa odšli v jedilnico, kjer nam je lastnik koče povedal pravila. Razporedili smo se po sobah. Moja srečna soba je bila 14, kjer sem bila z Lariso, Evo in Saro. Soba je bila zanimiva in lepa. V spodnjem nadstropju  koče je bila tudi skupna igralnica. Spat smo šli pred 22. uro. Vsako jutro smo imeli ob 8. uri zajtrk, s smučanjem pa smo končali ob  desetih, se pripravili za kosili in zopet na smuči, od 14.00 do 16.00. Sledil je počitek, večerja in učne ure.

Nekoliko drugačen je bil četrtkov večer, saj smo imeli disko. Plesali smo in se zabavali kot še nikoli do sedaj! Po zabavi smo šli hitro spat, saj nas je naslednji dan čakal odhod domov. V petek dopoldne smo na smučišču dokazali, kaj vse smo se naučili. Smučati namreč.  Vsi smo bili odlični.

V petek smo se po kosilu poslovili od gostiteljev, se vkrcali na avtobus in se varno vrnili v Juršince.

Hvala učiteljema smučanja in ostalim spremljevalcem, ki so bili zelo prijazni.

Verjamem, da bo od sedaj naprej marsikdo zelo rad smučal.

 

Hana Berlak, 6.a


DOBRODELNI NOVOLETNI KONCERT


PROSLAVA OB DNEVU SAMOSTOJNOSTI IN ENOTNOSTI


OTROCI PRIPRAVLJAJO OTROKOM ZDRAVO TRADICIONALNO KOSILO


UČENCI SO SE DRUŽILI Z VAROVANCI  DOMA JURŠINCI IN JIM POMAGALI KRASITI NOVOLETNO JELKO


MIKLAVŽEVANJE

Komaj smo zakorakali v mesec december, že nas je obiskal prvi od treh dobrih mož – sveti Miklavž.

Odbor za družbene dejavnosti Občine Juršinci in učenci Osnovne šole Juršinci smo letos pripravili Miklavževanje, ki se je odvijalo v ponedeljek, 5. decembra na predvečer sv. Miklavža v večnamenski dvorani.

V kulturnem programu so sodelovali učenci od 5. do 9. razreda in učenci Otroške folklorne skupine od 1. do 4. razreda pod mentorstvom učiteljev: Anite Vindiš, Helene Šoštarič, Metke Pignar, Damjana Šimenka, Darka Pavlin, Olge Kostanjevec in vzgojiteljic: Stanke Plohl in Nataše Šterman.

Učenka Evelin Munda se je v uvodnem delu v vlogi zajčka, ki išče nekaj hrane v tej mrzli zimi, potožila gledalcem. Nagovorila je tudi g. župana, ki je zbranim namenil nekaj besed. Na koncu je otroke spodbudila, da so skupaj priklicali Miklavža.

Vlogi zlobnih parklov sta odigrala Ema Tancoš in Tilen Verbančič. Bojana Krivec, Julija Novak in Teja Horvat so spremljale Miklavža in mu pomagale deliti darila.

Učenci Otroške folklorne skupine so predstavili rajalno igro: Potujemo v Jeruzalem, zaplesali prirejene ljudske plese: Kačo vit, Zibenšrit in Rašplo. Splet so zaključili z besedno igro: Gremo domu.

Miklavž je povabil še ostale otroke, da mu povejo, če so bili pridni, da mu kaj zapojejo, zmolijo in povejo kakšno pesmico. Zbrali so pogum in korajžno stopili predenj ter mu zapeli pesmice, povedali molitvice, .. .

Veseli smo, da lepo tradicijo ohranjamo iz leta v leto. Še bolj pa nas veselijo srečni obrazi otrok ob obdarovanju!

Vlogo Miklavža je odigral g. Frlež. Za njegovo kostumsko podobo in njegovih spremljevalcev je tako, kot že vsa leta do sedaj, poskrbela ga. Tončka Žmauc.

Darila, brez katerih sv. Miklavž nikoli ne pride, je prispevala Občina Juršinci.

Miklavž je polepšal ta večer otrokom. Tudi odrasli polepšajmo drug drugemu čim več časa z dogodki, ki nas bodo notranje bogatili in razvedrili.

Vsem želimo čim več izpolnjenih želja in naj bo veseli december kar se da vesel.

Metka Pignar


TRADICIONALNI SLOVENSKI ZAJTRK

Video-Petje pesmi čebelar na OŠ Juršinci


 

  1. OBLETNICA MEDENEGA ZAJTRKA V VRTCU JURŠINCI

Zdrava prehrana je zagotovo eden od pomembnih dejavnikov zdravega načina življenja. Starši in vzgojiteljice morajo biti našim malčkom zgled, zato je prav, da jemo skupaj in se o hrani in načinu prehranjevanja tudi pogovarjamo. Med zdravo prehrano sodi tudi med. In kako je med zdrav se zavedamo že v vrtcu.  Prav v ta namen smo medse, v okviru projekta »Medeni zajtrk«, 10. zapovrstjo povabili čebelarje iz čebelarskega društva Juršinci. Otroci so okušali sladkobo medu, predvsem pa so spoznavali, kako koristen in zdravilen je med za zdravje.

Čebelarji so nas  sprva pozdravili s čebelarskim pozdravom »naj medi« Po zajtrku smo zapeli pesem Lojzeta Slaka Čebelar, najprej celotna šola, nato pa še v vrtec. Čebelarji so nam veliko pokazali ter povedali  o čebelarskih pripomočkih, ki spremljajo čebelarja pri svojem delu.

Čebelarji ČD Juršinci skupaj z člani čebelarskega krožka so na zelo prijeten in otrokom razumljiv način predstavil čebeljo družino, njihovo življenje, delo čebelarja ter vrste medu. Otroci so dobili tudi informacije o delu čebelarja v čebelnjaku in pripravi čebeljih izdelkov za uporabo. Ugotovili smo, da je življenje čebel izredno zanimivo in pravzaprav precej zapleteno. Zato bomo čebele in njihove izdelke še bolj spoštovali kot smo jih do sedaj. Ob 10. obletnici medenega zajtrka so prejeli priznanje čebelarske zveze Slovenije  Osnovna šola  Juršinci, Občina Juršinci ter čebelarsko društvo Juršinci.

Namen medenega zajtrka v vrtcu je bil, da otroci že v rosnih letih spoznajo kako nepogrešljive so čebele v naravi in kako pomemben in zdrav je med v prehrani. S pomočjo medu bomo v vrtcu še naprej skrbeli za naše zdravje.

D.Š.


NAGRAJENCI LIKOVNEGA NATEČAJA

Kulturno naravoslovno društvo Naša zemlja je v šolskem letu 2015/2016  razpisalo literarni, likovni in fotografski  natečaj z naslovom: »Moja domovina – Od zrna do kruha«.

Na razpis likovnega natečaja smo se odzvali učenci 2. in 3. razreda naše šole.

Likovni natečaj je bil namenjen učencem od 1. do 9. razreda osnovnih šol in dijakom srednjih šol. Na društvo smo lahko z vsake šole v naši državi in iz zamejstva poslali največ tri likovne prispevke iz posameznega razreda.

Tema za likovne izdelke je bila: različna žitna polja, kozolci z žitom, mlini, domačije s krušnimi pečmi, ki jih najdemo v večini slovenskih krajev; motivi so bili zastavljeni široko in v celoti povezani z ožjo ali širšo domovino.

Učence so oz. smo želeli spodbuditi, da na likovni način izrazijo svoj odnos do teme »Od zrna do kruha«. To so lahko storili v katerikoli likovni  tehniki in v poljubni velikosti.

Učenci 2. razreda so izdelali grafiko v tehniki monotipije z motivom: Žrmlje. Učenca Nino Šoštarič in Mai Pak sta za svojo likovno delo prejela priznanje.

V 3. razredu so učenci naslikali motiv: Sejalec v tehniki akvarela. Učenka Maruša Gril je za svojo sliko prejela priznanje.

Učencem čestitam. Želim, da ta dar ustvarjalnosti negujejo tudi v bodoče.

Mentorica: Metka Pignar


DRUŽENJE Z DEJANOM ZAVCEM, VAROVANCI DOMA JURŠINCI IN UČENCI OŠ JURŠINCI


IZBOR OTROCI POJEJO SLOVENSKE PESMI IN SE VESELIJO


UTRINKI ŠPORTNEGA DNEVA


Učenci 7. razreda so pri pouku geografije (izbirna vsebina) izdelali makete vulkanov.  Na šolskem dvorišču so izvedli zanimiv in poučen prikaz delovanja vulkana. Makete vulkanov so na ogled v šolski avli.

Slavko Feguš


V četrtek, 1. septembra, ob 8.30. smo se zbrali  pred šolo, kjer so slovesno opravili otvoritev prenovljenega šolskega dvorišča. Otvoritev sta opravila gospa ravnateljica Jelka Svenšek in župan Alojz Kaučič. Učenci pa so poskrbeli za prijeten program.

 

 

Nedavni komentarji